אז נכון שאתם לא בני 90, ולשמחתכם אתם בבריאות מצוינת.. אבל האם זה אומר שאין לכם צורך בעריכת צוואה??? אז זהו.. שלא!
בוודאי תתפלאו לשמוע, אבל רבים הם המקרים שבהם ישנו צורך של ממש בעריכת צוואה, גם לא לעת זקנה, בכדי לשמור היטב על הנכסים שצברתם במהלך חייכם ועל דור ההמשך שלכם.
וכן, גם בגיל 35 יש נכסים לא מעטים כמו דירת המגורים שלכם ו/או כספים אחרים שקיימים ברשותכם, שלא הייתם רוצים ש"יפלו" לידיים הלא נכונות.
חשוב שתדעו, כי כל עוד שלא ערכתם צוואה תקפה על פי הדין, לאחר אריכות ימיכם, יתרת רכושכם (העזבון) יועבר בירושה על פי ההסדרים הקיימים בחוק הירושה בלבד, ובהתאם, כי הדרך היחידה לסטות מאותם הסדרים בחוק הירושה הינה ע"י צוואה תקפה.
להלן מספר דוגמאות למקרים נפוצים שבהם ניתן ורצוי לערוך צוואה:
דוגמא ראשונה, במקרה שבו אתם זוג צעיר עם ילדים קטינים ואחד מבנו הזוג הולך לעולמו, על פי חוק הירושה, חלק מדירת המגורים שלכם יעבור בירושה לילדיכם הקטינים. נניח שיעבור זמן ותרצו למכור את אותה הדירה מכל סיבה שהיא, קושי כלכלי, רצון להעתיק את מקום מגוריכם וכו', יהיה לכם צורך בפנייה לבית המשפט ולקבל אישור על כל פעולה שכזו, היות וחלק מהנכס יהא בבעלות ילדיכם הקטינים.
דוגמא נוספת, אתם גרושים ומעוניינים להתחיל פרק ב' עם בן/בת זוג חדשים. חשוב שתדעו כי ברגע שהם יוכרו כידועים בציבור שלכם הם יהיו זכאים גם לרשת אתכם ממש כמו בעל ו/או אישה!! על כן, בצוואה תוכלו להבטיח כי מי שירש אתכם יהיו ילדיכם בלבד, או לחילופין, תוכלו מראש לקבוע מה ואיך יקבל בן/בת הזוג שהינו הידוע בציבור שלכם לאחר מותכם.
מקרה אחר נפוץ, הינו מקרה שבו בני זוג מעוניינים שכל רכושם יעבור תחילה רק לבן/בת הזוג שנותר בחיים, ורק לאחר מותו יועבר לשלושת ילדיהם, על מנת שיוכל לכלכל עצמו בכבוד עד ליומו האחרון, ולא יזדקק לאי אילו "טובות" מילדיו, או לצורך בהסכמה שלהם להסתלק מהירושה בעת שתחולק.
וכמובן שישנם אותם המקרים שבהם הורים מעוניינים להוריש לילדיהם את ירושתם שלא באופן שווה, לדוג' יותר לאח / אחות ספציפיים שפחות "הסתדרו" בחיים ו/או שטיפלו בהם במסירות כל חייהם וכו'..
או מקרים שבהם מעוניינים שבן / בת מסוימים כלל לא ירשו חלק כלשהו מהירושה, מכל סיבה שהיא.
מקרה נוסף ואחרון בו צוואה הינה רצויה, הינו מקום שבו רוצים לייחד רכוש ספציפי לכל ילד ספציפי, לדוגמא זוג הורים שברשותו 3 דירות ו-3 ילדים, המעוניין שכל ילד יקבל דירה ספציפית משלו, במקום ששלושתם יקבלו שליש מהזכויות בכל שלושת הדירות.
לסיכום, צוואה הינה כלי משפטי המאפשר לסטות מדיני הירושה הנוהגים, שהינו רלוונטי במקרים רבים ומגוונים, ולא רק לקראת סוף החיים. תכנון נכון מראש, ועריכת צוואה תקפה על פי הדין, לא רק שפותרים הרבה בעיות עתידיות, אלא גם מסייעים ליורשים לרדת לעומק דעתם ורצונם של המורשים, וחוסכים המון סכסוכים עתידיים בין היורשים ואמוציות מיותרות.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.
אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה ו/או קבלת כל החלטה.
.הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת