top of page
תמונת הסופר/תעו"ד ונוטריון מירי שאול בלס

גישור משפחתי: כל מה שצריך לדעת

מהו הליך גישור במשפחה?

הליך הגישור הינו הליך שנעשה במטרה לפתור מחלוקות בין הצדדים, בהסכמה, באווירה נעימה ובדיאלוג פתוח ומכבד. לקוחות שמגיעים אליי למשרד לצורך הליך גישור - יושבים איתי יחד, על כוס קפה, ומדברים בחופשיות על הרצונות שלהם ועל הפערים הקיימים בינם ובין הצד השני, מתוך רצון אמיתי להגיע להסכמות ולסיים את המחלוקות ביניהם במהירות, ביעילות, ובלי כעסים, איבה ומתחים ביניהם.

 



זה נכון שכמגשרת אין לך סמכות להכריע מי צודק?

בשונה משופט, היושב על כס השיפוט ונדרש לקבל הכרעה, התפקיד שלי, כמגשרת, הוא לסייע לצדדים להגיע להסכמות ביניהם, המתאימות למשפחה הספציפית שלהם, ולא להכריע במחלוקות. אני תמיד אומרת ללקוחות שלי שהם מכירים את עצמם, את המשפחה שלהם, את הילדים שלהם ואת הצרכים שלהם יותר טוב מכל צד ג', ושאחד היתרונות בהליך הגישור הוא שבמסגרתו הם אלה הקובעים בו, יחד, מה יעלה בגורלם, במקום ששופט יקבע זאת עבורם.

מי יכול להשתתף בגישור במשפחה ובאילו מקרים?

נהוג לחשוב שהליך גישור במשפחה רלוונטי אך ורק להליכי גירושין, אבל האמת היא שהליך הגישור במשפחה מתאים לכל סוגי המחלוקות הקיימות במסגרת משפחתית, גם כאלו הקשורות במחלוקות כספיות בין אחים, למשל, או במחלוקות בין יורשים בסכסוכי ירושה וכיוצב'.
 
בעניין זה חשוב להבין שהליך גישור במשפחה הוא הליך שבו נדרשת רגישות יתר לאור זהותם של הצדדים לו שהינם גם קרובי משפחה. בשונה מסכסוך בין צדדים שאינם קרובי משפחה, שלאחריו הם לא מחוייבים לשמור על קשר, כאן ברור כי גם לאחר שתיפתרנה המחלוקות בין הצדדים, הם עדיין ישארו קרובי המשפחה אחד של השני.

במה עדיף הליך גישור במשפחה על פנייה לבית המשפט?

להליך גישור במשפחה יתרונות רבים. בעיניי, היתרון הגדול ביותר שבו הנו שהוא מאפשר לצדדים לפתור את המחלוקות בעצמם, בצורה נעימה ומכובדת, מבלי להיגרר למלחמות מיותרות, שמשאירות 'דם רע' בין הצדדים גם לאחר סיום הסכסוך ביניהם.
 
יתרון נוסף משמעותי הוא שמדובר בהליך מאוד יעיל, ממוקד וקצר בזמן, בשונה מדיונים בבתי המשפט או בבית הדין הרבני, שעלולים להימשך שנים על גבי שנים.
 
יתרה מכך, הליך הגישור, מטבעו, הוא הליך שהינו זול יותר לצדדים באופן משמעותי ואינו מצריך מהם משאבים רבים, בשונה מהעלות הגבוהה, יחסית, של ניהול הליך משפטי בערכאות. 
 
לאורך שנותיי במקצוע, שימשתי כמגשרת פעמים רבות ונוכחתי לראות איך צדדים קרובי משפחה שלפעמים מגיעים כועסים וטעונים, מצליחים יחד להגיע להסכמות ולהבנה ביניהם במסגרת הליך הגישור שביצעתי עבורם. על כן, ההמלצה שלי היא כי במקום שבו קיימת נכונות מטעם הצדדים לקיים הליך גישור, בהחלט שווה לתת לו הזדמנות. כמובן על-ידי פנייה למגשר/ת הבקיא/ה בתחום ובעל/ת נסיון מתאים, שיוכל לתת הכוונה ומענה איכותי, מקצועי ורגיש במסגרת הליך הגישור במשפחה.

 
הערה: רשימה זו הינה רשימה חלקית למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה ו/או קבלת כל החלטה. 
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
5 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page